En extrem nyhet från VJ

Den mycket populära VJ XTRM har nu fått en uppgradering både vad gäller utseende och funktionalitet i och med nya VJ XTRM2. Som namnet antyder är detta en sko som är designad för att prestera även under de mest extrema förhållanden med ett bra grepp och en tålig ovandel. Kort och gott en sko perfekt för orientering, swimrun, OCR, trail och skyrunning.

Utomordentligt grepp

XTRM2 har en något bredare läst än de flesta skorna från VJ och har även fått en något rundare, och därmed även större, tåbox för ökad komfort på längre distanser. Skon har en CMEVA-mellansula utrustad med en rockplate som skyddar mot stenar, pinnar och annat vasst. Dessutom gör detta skon stabilare och minskar risken för vridningar i sidled. Yttersulan är gjord i VJs Superior Contact-gummi som ger ett utomordentligt grepp på hårda ytor även under våta förhållanden och gummidobbarna på 6 mm säkerställer även grepp i mjukare terräng.

Bekväm och tålig

Ovandelen av skon är tillverkat i Schoeller Keprotec®, ett mycket slitstarkt material som ursprungligen utvecklades för motorcykelkläder och skyddar därmed oerhört bra mot såväl revor som nötning över längre tid samtidigt som det inte absorberar fukt. Tungan är fastsydd på bägge sidor för att den inte ska röra sig under loppet och foten hålls på plats av VJs Fitlock-system som genom snörningen låser fotvalvet. XTRM2 har utöver detta även en omdesignad mjuk hälkappa som formar sig runt hälen och minskar trycket på hälsenan. Insidan är klädd i ett tyg som förhindrar att hälen glider runt och minskar risken för skav. Allt detta får du i en mycket lätt sko (258 g UK 8). Materialet i ovandelen är dessutom bluesign® certifierat, en miljöcertifiering av textilproduktion som säkerställer att endast de mest hållbara tillverkningsmetoderna och materialen har använts.

En ny favorit?

Detta är den perfekta skon för dig som brukar springa i VJ Intergrator men vill ha ett alternativ utan metalldubb eller dig som varit sugen på VJ IROCK 3 men tyckt att den är för smal. Ge den en chans och du kan mycket väl ha en ny favorit i skohyllan. För att beställa skorna klicka här.