Allmänna villkor

Välkommen att handla hos SM Sport. Läs igenom våra villkor innan du handlar.

Betalningsvillkor
Returvillkor
Fraktkostnad

Lägg de varor du vill handla i kundvagn. Du kan också titta på detaljerad kundvagn och ta bort varor. När du har beställt de varor du vill ha klickar du på ”Gå till kassan” längst upp till höger. Där får du fylla i dina namn och adressuppgifter mm, enklast görs detta genom att logga in med BankID. För mer information om varan och varor med storlek/färg klicka på produktdetaljer innan du beställer varan. Då kan man ange ev. storlek och färg. Om storlek eller färg inte finns så har vi inte varan i lager eller att den är slut för utgående produkter. Om man vill kontrollera vilka storlekar/färger som finns kvar så klicka på produktdetaljer och sedan på ev. storlek/färg för att se vad som finns.

Alla priser anges i svenska kronor. Vi reserverar oss mot eventuella fel på hemsidan.

När köpet genomförts erhålles en orderbekräftelse per mail. Har du inte fått en orderbekräftelse, vänligen kontakta SM Sport för att säkerställa ordern.

Efter genomfört köp får du gärna lämna omdöme om SM Sport på Google eller Facebook.

BETALNINGSVILLKOR

BETALSÄTT

När du handlar hos SM Sport kan du välja mellan kortbetalning (Visa, Mastercard), Swish, direktbankbetalning, presentkort, faktura och delbetalning med SveaWebPay.

SWISH
När du väljer att betala med Swish öppnar du din Swish-app och kontrollerar att de förifyllda uppgifterna är korrekta. Du godkänner köpet med Mobilt BankID och får direkt en bekräftelse på betalningen. Pengarna dras direkt från ditt konto.

KORTBETALNING
Vi samarbetar med Svea för kortbetalningar. I vår e-handelskassa kan du betala med både Visa och Mastercard och du kan enkelt välja att spara dina kortuppgifter. Enkelt, tryggt och krypterat. Pengarna reserveras på ditt kort och ditt kreditkort debiteras när varan levereras. All kortinformation hanteras av Svea, vi sparar inget.

FAKTURA
Vill du få hem varan innan du betalar? Välj då att betala med faktura, som skall betalas inom 14 dagar från att vi skickar varan. Det görs en kreditkoll men det är inga avgifter om du betalar fakturan i tid. (Exakta fakturavillkor framgår i kassan.) Fakturabetalningen erbjuder vi genom vårt samarbete med Svea Ekonomi och vi överlåter fakturorna till dem. Om du valt faktura kommer den hem till dig inom några dagar – om du inte valt att få den vi e-post.

DELBETALNING
Vi erbjuder även delbetalning av din beställning så att du på ett flexibelt och smidigt sätt själv kan välja din månadskostnad och inte vill lägga ut alla pengar på en gång. Delbetalning erbjuder vi tillsammans med Svea Ekonomi. Du kan när som helst under din delbetalningsplan välja att slutbetala den resterande skulden i en enda betalning. Du ansöker om delbetalning i samband med att du slutför din beställning i kassan på ett enkelt sätt. I samband med att du slutför din beställning så utförs även en kreditupplysning och en identitetskontroll. Informationen om denna upplysning kommer att aviseras till dig via post eller via SMS. Skulle man inte bli godkänd för delbetalning så får man svar direkt angående detta och du kan då välja ett annat betalsätt som passar. Uppläggningskostnaden för delbetalningen betalas på första avin och sen resterande aviavgifter betalas sedan på respektive månad. Alla frågor om delbetalningar hanteras direkt av Svea Ekonomi.

Har du frågor angående delbetalning ring 08 – 514 931 13 för närmare information.

PRESENTKORT
Presentkort som är utfärdade av SM Sport kan användas som betalning även i webshoppen. Det finns två varianter av presentkort.

 1. Presentkort med webbkod med formatet: aaa-bbbb-cccc-dddd. Här anges koden i fältet för ”Rabattkoden” och beloppet justeras direkt.
 2. Presentkort tänkta för fysisk handel utan webbkod. Skriv in presentkortsnummer och valör i ”Ordernoteringar” när du kommer till kassan. Vi justerar sedan manuellt beloppet med presentkorten på din betalning, innan vi skickar varorna. Vi vill sedan ha de fysiska presentkorten skickade till oss inom 7 dagar, annars skickar vi en faktura på motsvarande belopp.

DIREKTBANKBETLNING
Vi stödjer alla stora banker om du vill betala direkt med din bank. Du loggar in med mobilt bankID och slutför transaktionen direkt i kassan. Transaktionen hanteras av Svea Ekonomi i samarbete med Trustly.

BESTÄLLNING FRÅN UTLANDET
Vid köp från utlandet accepterar vi endast kortbetalning. För norska kunder debiteras inte svensk moms vid köpet, kunden betalar varumomsen i Norge vid ankomst.

LEVERANSVILLKOR OCH FRAKTKOSTNADER

Kundordrar skickas normalt senast nästa dag. Annars hör vi av oss. Undantag:

 • Om vi annonserat längre leveranstider p.g.a. semester på hemsidan.
 • Varan är från beställningssortimentet. Detta framgår vid beställningen
 • Skulle varan vara tillfälligt slut kontaktar vi kunden.

Frakt och FRAKTKOSTNADER

Generella beställningar:

 • Billigaste fraktsätt med posten eller DHL tillämpas från vår sida.
 • Inom Sverige debiteras enhetsfrakt på 35 kr vid köp upp till 700 kr för hämtning på utlämningsställe
 • Från 700kr i orderbelopp är det fraktfritt för hämtning på utlämningsställe.
 • Hemleverans så gäller enhetspriset på 50 kr. Mindre varor lämnas i postlåda eller utanför dörr. Dyrare varor kan kräva signatur.
LandVillkorPris
Sverige under 700krUnder 700kr35 kr
Sverige över 700 krÖver 700 kr0 kr
Denmark, FinlandUnder 100€5 €
Denmark,FinlandOver 100€0 kr
Norway*Always180 kr
EU except DK FIUnder 150€9,95 €
All other*Always225

*Cost for VAT and customs apply in own country.

Vi kan även erbjuda miljöfrakt till en kostnad av 35kr. Allt i papper och klimatkompenserat.

RETURVILLKOR

Enligt lag har du 14 dagars returrätt. Men för att du ska känna dig trygg med att hinna utvärdera ditt köp tillämpar vi 30 dagars byte/returrätt. Under perioden före jul utökas perioden så att för varor köpta från 1 november gäller villkoren t.o.m. 15 januari eller 30 dagar, så att du som kund lugnt kan köpa julklappar från 1 november och sedan byta efter julhelgerna.
Byte/returrätt gäller endast oanvända varor.

Returfraktsedel bifogas vid varje köp i Sverige.

Ångrat köp

Fyll i bifogad returblankett med orsak och ordernummer. Använd returfraktsedeln och paketera produkten på liknande sätt som du fick den. Vi drar av fraktkostnaden vid återbetalning av varan. Exempel:

 • Skor 70kr
 • Vara under 500g 50 kr
 • Vara under 250g 35kr
 • Större försändelser max 100kr

Byte av vara eller storlek

Maila kundtjanst@smsport.se och meddela vad du vill byta och till vad. Ange även ordernummer. Fyll sedan i bifogad returblankett med orsak och ordernummer. Använd returfraktsedeln och paketera produkten på liknande sätt som du fick den.

Vi bjuder på returfrakt vid byten.

ÅTERBETALNING

Återbetalning av en order sker snarast möjligt, dock senast inom 14 dagar efter att vi erhållit din retur.
Vid återbetalning till kort sker betalningen till kortet du använde vid köpet och vid Swishbetalning så kommer de tillbaka till det nummer som användes vid betalning.
Vid delretur och fakturabetalning så dra av det du returnerat och betala in resten på din faktura.

Ej uthämtade paket

Vi kontaktar kunden för att se om adress eller annat var felaktigt. Om adressen är fel eller kunden önskar byte till annan storlek står vi för frakten. Efter 30 dagar ser vi det som ett ångrat köp, krediterar kunden minus fraktkostnad och en administrativ avgift på 75kr.

Har du en obetald faktura för din order så är det viktigt att du själv flyttar fram förfallodatum då processen kan ta mer än 30 dagar.

PERSONUPPGIFTER

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer mm. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagandet gentemot dig. SM Sport kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall.

PRIS PRODUKT

SM Sport reserverar sig för eventuella fel i pris- och produktinformation på hemsidan. Vid eventuella felaktigheter förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Vi reserverar oss för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida eller i våra annonser. Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga ordrar.

Prisgaranti
För att du som kund också ska kunna känna dig trygg kring priset, kan du vid köp av Pannlampspaket eller Kompaktlampa av oss åberopa lägsta prisgaranti. Du kan åberopa pris hos annan svensk webshop, så matchar vi det. Gäller vid köptillfället och vi bekräftar priset innan vi skickar lampan.