Allmänna villkor

ALLMÄNT
Välkommen att handla hos SM Sport. Läs igenom våra villkor innan du handlar.

Lägg de varor du vill handla i kundvagn. Du kan också titta på detaljerad kundvagn och ta bort varor. När du har beställt de varor du vill ha klickar du på ”Gå till kassan” längst upp till höger. Där får du fylla i dina namn och adressuppgifter mm, enklast görs detta genom att logga in med BankID. För mer information om varan och varor med storlek/färg klicka på produktdetaljer innan du beställer varan. Då kan man ange ev. storlek och färg. Om storlek eller färg inte finns så har vi inte varan i lager eller att den är slut för utgående produkter. Om man vill kontrollera vilka storlekar/färger som finns kvar så klicka på produktdetaljer och sedan på ev. storlek/färg för att se vad som finns.

Alla priser anges i svenska kronor. Vi reserverar oss mot eventuella fel på hemsidan.

När köpet genomförts erhålles en orderbekräftelse per mail. Har du inte fått en orderbekräftelse, vänligen kontakta SM Sport för att säkerställa ordern.

Efter genomfört köp får du gärna lämna omdöme om SM Sport på Google eller Facebook.

BETALNINGSVILLKOR
BETALSÄTT
När du handlar hos SM Sport kan du välja mellan kortbetalning (Visa, Mastercard), Swish, presentkort, faktura och delbetalning med Ecster.

SWISH
När du väljer att betala med Swish öppnar du din Swish-app och kontrollerar att de förifyllda uppgifterna är korrekta. Du godkänner köpet med Mobilt BankID och får direkt en bekräftelse på betalningen. Pengarna dras direkt från ditt konto.

KORTBETALNING
Vi samarbetar med Ecster för kortbetalningar. I vår e-handelskassa kan du betala med både Visa och Mastercard och du kan enkelt välja att spara dina kortuppgifter. Enkelt, tryggt och tidssparande. Du slipper att krångla med kortsiffror nästa gång du handlar. Pengarna reserveras på ditt kort och ditt kreditkort debiteras när varan levereras.

FAKTURA
Idag är det många som föredrar att betala via faktura. En av fördelarna med det är att du betalar först när du fått hem din vara. Och så är det ett snabbt och enkelt sätt att betala förstås. Nuvarande fakturavillkor framgår i kassan avseende fakturaavgift och andra avgifter. Om du valt faktura kommer den hem till dig inom några dagar – om du inte valt att få den vi e-post.

DELBETALNING
Ibland kan det kännas bra att inte ta hela kostnaden på en gång. Med delbetalning från Ecster betalar du alltid i en takt som passar dig. Och du väljer själv hur stor kontokredit* du vill ha. Vill du höja kreditgränsen gör du det snabbt och enkelt – och får svar direkt.
Om du valt delbetalning kommer första fakturan månaden efter ditt köp. Vill du se hur du ligger till med betalningen kan du enkelt logga in på ecster.se med ditt BankID. Där kan du också göra smarta saker som underlättar dina köp framöver. Självklart kan du slutbetala hela beloppet när som helst utan några extra kostnader
Tänk på att om du en gång delbetalat via Ecster kan du använda samma kontokredit även nästa gång du handlar.

PRESENTKORT
Presentkort som är utfärdade av SM Sport kan användas som betalning även i webshoppen. Skriv in presentkortsnummer och valör i textfält när du kommer till kassan. Vi drar sedan värdet på presentkorten på din betalning. Använd helst Ecster som betalningssätt vid handel med  presentkort. Vi vill ha de fysiska presentkorten inom 7 dagar, annars skickar vi en faktura på motsvarande belopp.

BESTÄLLNING FRÅN UTLANDET
Vid köp från utlandet accepterar vi endast kortbetalning. För norska kunder debiteras svensk moms vid köpet, men vi tar bort varumomsen på faktura och kortbetalning, så att kunden betalar varumomsen i Norge vid ankomst.

LEVERANSVILLKOR OCH FRAKTKOSTNADER

Kundordrar skickas normalt senast nästa dag. Annars hör vi av oss. Undantag:

 • Om vi annonserat längre leveranstider p.g.a. semester på hemsidan.
 • Varan är från beställningssortimentet. Detta framgår vid beställningen
 • Skulle varan vara tillfälligt slut kontaktar vi kunden.

FRAKTKOSTNADER

Generella beställningar:

 • Billigaste fraktsätt med posten eller DHL tillämpas från vår sida.
 • Inom Sverige debiteras enhetsfrakt på 35 kr vid köp upp till 700 kr.
 • Från 700kr i orderbelopp är det fraktfritt.

Om snabbare leverans av paket önskas:

 • Mot en extra avgift på 50 kr skicka vi DHL paket och då kommer varan dagen efter vi skickat den.

För leveranser utanför Sverige till övriga nordiska länder och inom EU debiterar vi en enhetsfrakt på 180 kr +moms. Om den verkliga fraktkostnaden understiger 180 kr med mer än 30 kr så justerar vi fraktkostnaden till den verkliga. Exempelvis en kompass till Europa kostar 75 kr.

För leveranser utanför Norden och EU, kontakta oss i samband med köp för uppgift om fraktdebitering.

RETURVILLKOR

Enligt lag har du 14 dagars returrätt. Men för att du ska känna dig trygg med att hinna utvärdera ditt köp tillämpar vi 30 dagars byte/returrätt. Gäller endast oanvända varor. Returfrakten betalas av köparen.

RETURADRESS
Returadressen är SM Sport AB,
Analysvägen 36
SE-435 33 Mölnlycke

ÅTERBETALNING
Återbetalning av en order sker snarast möjligt, dock senast inom 14 dagar efter att vi erhållit din retur.
Vid återbetalning till kort sker betalningen till kortet du använde vid köpet och vid Swishbetalning så kommer de tillbaka till det nummer som användes vid betalning.
Vid delretur och fakturabetalning så dra av det du returnerat och betala in resten på din faktura.

PERSONUPPGIFTER

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer mm. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagandet gentemot dig. SM Sport kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall.

PRIS PRODUKT

SM Sport reserverar sig för eventuella fel i pris- och produktinformation på hemsidan. Vid eventuella felaktigheter förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Vi reserverar oss för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida eller i våra annonser. Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga ordrar.

Prisgaranti
För att du som kund också ska kunna känna dig trygg kring priset, kan du vid köp av Pannlampspaket eller Kompaktlampa av oss åberopa lägsta prisgaranti. Du kan åberopa pris hos annan svensk webshop, så matchar vi det. Gäller vid köptillfället och vi bekräftar priset innan vi skickar lampan.

*Ecster-kortet
Vill du koppla ett Ecster-kort till ditt konto?
Då får du bonuspoäng på varje krona du handlar för och möjligheten att dela upp lite större köp i efterhand. Kortet är fungerar på mer 34 miljoner inköpsställen över hela världen och för dig som är på resande fot kan det vara bra att veta att en kompletterande reseförsäkring ingår i kortet.
Ingen årsavgift

 • Bonuspoäng på alla köp
 • Dela upp köp över 2 000 kronor i efterhand
 • Kompletterande reseförsäkring
 • Betala större fakturor via Betalo

Vill du koppla ett kort till ditt konto, kontakta Ecster.