Trailskor med dämpning

Ska du springa Ultradistans? Är du skadad och vill ha mer dämpning i skorna? Det finns många trailsskor att välja mellan. Och det finns nästan en sko specialiserad för varje underlag; stening, lerigt, obanat, hårdpackat med mera.

Men det finns också trailskor som är generella och passar allt och inget. Nedan listar vi några vanliga anledningar till varför du kan behöva extra dämpade trailskor. 

  • Det är transportsträcka på grus/asfalt till stigarna så du vill ha en sko som passar både och.
  • Du ska börja springa trail och har förut sprungit mycket asfalt.
  • Du skadar dig lätt på asfalt så du måste börja variera med trail.
  • Du springer bara trail men vill ha något mer dämpning på mängdpassen för skonsamheten.
  • Du vill kunna ha ilägg även i trailskorna.
  • Du har anmält dig till Ultravasan eller annat längre traillopp.

Oavsett varför du önskar dämpning i trailskorna så har vi några fina alternativ.

VJ MAXx2

 

VJ Maxx2 är en mångsidig, väldämpad och snabb trailsko för varierande terräng.

I mellansulan finns en rockplate som skyddar löparens fötter från vassa kanter, stenar och utstickande grenar. Rockplaten gör också skon torsionellt styvare och ökar energieffektiviteten.

MAXx2 har VJ:s berömda Superior Contact-yttersula som är tillverkad i det finska märkets egna butylgummiblandning, som erbjuder bästa greppet på planeten i alla terränger.

VJ Lightspeed

 

VJ Lightspeed är en superlätt trailsko utvecklad i samarbete med elitlöpare med målet att ta fram världens snabbaste trailsko. 

Skon har VJ:s nya SuperFOAMance mellansula, tillverkad av högteknologiskt och ultralätt material infunderat med kväve som erbjuder extrem dämpning och energiåtergivning.

I mellansulan finns en grenad kompositplatta som skjuter löparen framåt som en fjäder skulle göra. 

Lightspeed har VJ:s berömda Superior Contact-yttersula tillverkad av märkets egna butylgummiblandning, vilket ger det bästa greppet på planeten i alla terränger.

VJ Ultra 2

 
VJ Ultra 2 är som namnet föreslår en Ultra-sko. Rejält med dämpning och bra plats för tårna. Till skillnad från andra skor från VJ så har den inte den tydliga midjan på sulan. Annars är mycket samma som sina mer tekniska skor. Fitlock och det fantastiska Butylgummit.

Inov-8 TrailFly

 

Terränglöparskor för hårt och stenigt underlag. Perfekta för vardagsträning, ultratrail och fjällmaraton. 4mm drop

En grym ultrasko!

 

Icebug Arcus

 

Icebug Arcus är en lätt väldämpad sko med väl tilltagen tåbox. Bra grepp med sitt RB9X-gummi på klippor. Finns i flera varianter med dubb, dobb, Gortex etc.

Yttersulans mönster är genomtänkt så det inte fastnar lera eller sten. Materialet är såklart RB9X som i Zeal, vilket borgar för ett superbt våtgrepp.

Altra Lone Peak 8

 

Lone Peak 8 är byggd för många mil och på fina stigar. Med en förfinad ovandel i ripstop-mesh blir skon väldigt tålig. Mellansulan Altra EGO™ ger en responsiv men bekväm känsla. En MaxTrac™-yttersula ger dig det klisterunderlagsgrepp du behöver för att ta dig an de minsta stigarna med självförtroende. Sulans tjocklek är 24mm.

Lone Peak 8 ger dig en rymlig tåbox och 0mm drop, så att du kan röra dig på det sätt du är utformad för.

Altra Timp 5

 
Vill du har lite mer och mjukare dämpning än vad Lone Peak 8 erbjuder, men fortfarande med en rymlig tåbox och 0mm drop? Då kan Timp 5 vara skon för dig. Denna sula är 29mm tjock med Altras EGO™ MAX-skumförening i mellansulan. Trots det är Timp 5 är lättare än Lone Peak 8. Vibram® Megagrip-yttersulan ger fantastiskt grepp på både torrt och vått underlag.

Köp trailskor med dämpning här: