X-talon 210 och X-talon 230 kommer att ge VJ Irock 2 en match?

Vi har nu två nyheter i butiken som vi kommer att satsa hårt på inför 2018. Det är Xtalon 210 och X-talon 230.

Mönstret på sulan är samma som på X-talon 212 som i många år visat sig vara riktigt bra. Men gummit är uppdaterat och heter STICKY GRIP och ska nu riktigt kunna konkurrera med VJs Irock2.

X-talon 210 Swimrun, OCR, lättare trail och Sprintorientering

Om vi börjar med 210 så är detta en uppföljare till X-talon 190. Denna sko kommer att vara årets mest intressanta sko för Swimrun och för OCR. Detta pga:

  • blir marginellt tyngre då den är blöt, de övre materialen, hälkappan och tungan är båda icke vattenabsorberande.
  • Fästet med nya Sticky grip
  • Ovansidans mesh kommer att släppa igenom vatten effektivt. Att skon sedan är mycket lätt är ju också ett rejält plus.

X-talon 210 kommer även vara riktigt bra för sprintorientering. Eller är det så att du bara vill flyga fram i lättare terräng så kommer X-talon 210 vara underbar. Varför vi inte i första hand rekommenderar denna sko för orientering är att ovandelens mesh inte är tillräckligt beständigt mot allt som en orienterare stöter på i skogen.

X-talon 230, orientering och löpning i skog

X-talon 230 är en uppgraderad variant av X-talon 212. X-talon 212 finns fortsatt i sortimentet under 2018 men kommer att kallas X-talon 212 Classic och kommer inte att ha det nya Sticky Grip.

Förbättringarna på X-talon 230 är flera med de som är viktigast är såklart

  • Sticky Grip som tidigare nämnts
  • Sulan har fått en META-PLATE. Denna platta är till för att skydda foten mot hårda stenar och liknande.
  • En läst som behåller formen bättre när den är blöt. Känns något hårdare först men mjuknar efter några minuters löpning.

Men 230 har ju blivit några gram tyngre mot 212? Det försvarar Inov-8 med att de har byggt upp ovandelen i ett nytt material som ät ”helgjutet” och därför kommer skon inte att suga upp lika mycket vatten. Så våtvikten är lägre än på X-talon 230 än X-talon 212.

Summerat

Vi tror att X-talon 210 och X-talon 230 kommer att bli två av 2018s bästa nyheter. Och på frågan om de kommer ge Irock 2 en match så är svaret troligen ja. Irock 2 är troligen den sko som är mest allround men vill man ha en mer utpräglad sko för en specifik uppgift så är en av de nya X-talon ett spännande val.