Ultranytt från VJ och Inov-8 -ULTRA och TrailFly

Inov-8 TrailFly G300 Ultra och VJ Ultra är två starkt lysande stjärnor som gör entré. Båda är väl dämpade och har bredare sula och tåbox. När det kommer till VJ Ultra så har VJ aldrig gjort en så bred sko.

Kort om Inov-8 TrailFly G300 Max

Inov-8 var först med att ha grafen i sulan för att materialet skulle bli 50% mer hållbart. Nu har de även jobbat in grafen i dämpningen och ska ge 25% mer energiåtergivning. Så trots att skon är lite tyyngre så känns den lätt på foten och man har ett rappt steg.

Greppet är bättre än på Terraultra G270 men samma material. Detta är det bästa Inov-8 gjort för Ultradistanser och har nu en verklig utmanare till både Hoka och Altra.

Beställ herr här: Inov-8 TrailFly Ultra g300 herr 

Beställ dam här: Inov-8 TrailFly g300 Ultra dam

(Kommer in innan 10 maj 2021 men går att förbeställa)

Kort om VJ Ultra

VJ Ultra är en forsättning på succén med VJ MAXx. Den är mer dämpad och även bredare. MAXx hade en något bredare tåbox än andra VJ-skor men VJ Ultra är ytterligare bredare. Dessutom är basen på sulan bredare i sin helhet även med mindre “midja”. Så Ultra kommer nog att passa fler fötter.

Dämpningen är skön utan att kännas svampig och foten sitter bra fast i skogen. Så även riktigt tekninsk terräng fungerar fint. Greppet är fortsatt i den oslagbara Butyl-gummit. Vi tror att detta kommer att bli en succé till från våra finska vänner på VJ.

Beställ här: VJ Ultra

(Kommer in innan 10 maj 2021 men går att förbeställa)