Silvas nya kompasser 2021 Arc

Efter en period med många problem så har Silva lanserat en ny linje kompasser. Det nya namnet på kompasserna är Arc. Det kommer vara en vridbar “360”, en med markeringar runt kompassen “S” och en ren kompass.

Beställ ditt exemplar genom att förbeställa här

Vid en första anblick så ser de modernare ut. De har ett lugnare uttryck då alla färger är nedtonade och går i en grå skala. Nyheterna på Silvas tumkompasser beskrivs nedan.

Tillverkningsprocessen och kvalitétskontrollen har varit minutiös enligt Silva. De har kontrollerat och kontrollerats. Vi som återförsäljare har i alla fall vaggats in i en trygghet och fyllt lagren igen. Det som inte fanns förut var att det nu står temperaturangivelser på alla kompasser. Dels i vilka temperaturer de ska fungera och dels i vilken temperatur de ska förvaras. Temperaturerna är -15 – +60C respektive -20 – +60C.

Så nu till det roliga. Nyheter i designen i korthet:

1. Ny design Silva Arc S (Spectra)

Det som vi känner som Silvas Spectra-system med mycket färger har nu fått ny design

2. Löstagbart tumgrepp

Tumkompasserna kan varieras mellan tumplatta och öppet grepp genom att en plastbit som är urtagbar. Så det som förut var Classic finns inte längre utan alla kompasser kan göras om till Classic.

3. Ny dragning av tumbandet.

Tumbandet sitter som en båge och justeras enkelt utan spänne.

4. Svängd basplatta

Det är kanske detta som är “Arc” (båge). Basplattan är svängd för att passa bra i handflatan. Inga vassa kanter.

5. Ny kompassnål

Nålen är snabb på Silvas nya Arc. Det är till och med så att den behövt göras långsammare för att kännas stadig. Dessutom ny design som lite liknar en stämgaffel. Vi får se vad ni tycker.

6. Fler tillbehör

I varje Jet Arc (förutom C) medföljer två tumband ett hårt och ett med mjukare resår. Dessutom följer det med olika skalor som man själv klistrar på självhäftande.

7. Välj skala själv

Välj skala att klistra på. Du får med flera om en blir sliten.

Silva Arc som juniorkompass “C”

Arc Jet och Spectra finns i en modell C. Det är för barntummar. De har en smalare basplatta, även mindre urgröpning för tummen och smalare tumband. Dock är själva kompasshuset samma som de fullstora modellerna.

Kompasserna finns att köpa inom kort nu i mars 2021. Så vi håller vi tummarna att Silva är tillbaka på banan. Men det ser lovande ut och de vi själva testat i vinter har varit bra!