NVii Forest 1 och Forest 2 review

NVii Forest 2

NVii Forest 2 är en orienteringssko med gummidubbar av Butylgummi för bästa grepp. Det finns inga släta ytor på sulan så det ska vara något som greppar i alla lägen. Imponerande lätt med sina 225g i UK 8. NVii Forest 1 och Forest lanseras i mars 2019. Under 2019 så var det vissa problem med häkappan. Nu till 2020 så ska det vara åtgärdat.

NVii Forest 1

NVii Forest 1 är en lätt orienteringssko med metalldubbar med ett yttermaterial som tål hård terräng. Vikten imponerar även på denna sko 239g i UK 8. NVii Forest 1 och Forest lanseras i mars 2019. Under 2019 så var det vissa problem med häkappan. Nu till 2020 så ska det vara åtgärdat.

NVii Crazy light

NVii Crazy light-modellerna är superlätta och avsedda för tävling. Crazy light F1 har metalldubb, Crazy light F2 har gummisula och XXC är avsedd för sprintar i parkmiljö.

NVii Terra

Vill du ha bredare tåbox och mer dämpning så ska du välja Terra TT eller Terra Dobb. Läs mer här

Superfabric

Ovansidan är tillverkad i Superfabric som är ett tyg med unika funktioner. Superfabric är har oöverträffad

nötningsbeständighet, hög hållbart, något avstötande, andas och är snabbtorkande. Tyget är utvecklat i USA för extrema förhållanden.

Superfabric finns på på både Forest 1 och Forest 2..

ProtectOR

På insidan av skorna finns ProtectOR som kommer att skydda din fot från

träffar från stenar och kvistar. När du drar åt snörningen säkrar även ProtectOR din fot i skon.

Skyddet sitter på både Forest 1 och Forest 2.

3-compound midsole

Mellansulan är byggd i olika tre material. Under hälen finns ett mjukare material och utanför hälen finns det hårdare materailför att behålla mellansulans form. I mitten av sulan under hålfoten finns ett stöd för att göra mellansula hårdare och bekvämare. I framfoten finns 3 böjpunkter för bästa flexibilitet och ökad löpkänsla. Drop på 6 mm, vilket gäller både Forest 1 och Forest 2.

Metalldubb

NVii Forest F1 har 15 metalldubbar strategiskt placeras för det ultimata greppet. Under framfoten sitter 9 och hälen återfinns 4 metalldubbar. Den 3 metalldubbarna längst fram av skor är placerade för att ge maximal grepp när du

kör riktigt snabbt. Självklart finns även två stockdubbar mitt under foten. Gummidobben

är 6,5 mm och det är mycket mönster under så att det alltid skall finnas grepp.

SpikeProtector

På Forest F1 finns även en skyddsplatta så att dubben skall kännas så lite som möjligt.