Skor för Ultra i terräng

Ska du springa Ultradistans? Då finns det finns mycket trailsskor att välja mellan. Och det finns nästan en sko specialiserad för varje tillfälle, stening, lerigt, obanat, hårdpackat med mera. Nedan har vi listat våra favoriter för längre traillopp om du vill ha dämpning.

VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 är som namnet föreslår en Ultra-sko. Rejält med dämpning och bra plats för tårna. Till skillnad från andra skor från VJ så har den inte den tydliga midjan på sulan. Annars är mycket samma som sina mer tekniska skor. Fitlock och det fantastiska Butylgummit.

Inov-8 TrailFly Ultra G300

Inov-8 TrailFly G300 är Inov-8 senaste uppfinning med grafen även i dämpningen. Den ska ge 25% mer energiåtergivning har 5 mm drop och är bred och väldämpad. En grym Ultrasko.

 

Inov-8 Terraultra/Trailfly G270

Inov-8 Terraultra G270 är uppföljaren till G260. Inov-8 Terraultra G270 har fortsatt har 0 i drop och bred tåbox. Största skillnaden är mer dämpning och mer ”bounce”. Dvs man får mer hjälp i frånskjutet. En fantastisk Ultrasko. Under 2022 kommer denna sko att byta namn till Trailfly G270 men det är exakt samma sko som Terraultra G270.

VJ MAXx

VJ MAXx, 4 mm drop och en medium passform. För den som söker en sko som passar för långa lopp med ambitioner.

Icebug Arcus

Icebug Arcus är en lätt väldämpad sko med väl tilltagen tåbox. Bra grepp med sitt RB9X-gummi på klippor. Finns i flera varianter med dubb, dobb, Gortex etc.

Yttersulans mönster är genomtänkt så det inte fastnar lera eller sten. Materialet är såklart RB9X som i Spirit och Zeal vilket borgar för ett superbt våtgrepp.

Hoka One One Mafate

Hoka är kända för sina dämpade skor. Men en teknik i sulan som gör att ju hårdare du trycker ju bättre sitter foten fast, lite som en racerstol i en bil, får du bra passform trots att det är mycket dämpning. En sko som många gillar. Garanterat bra fäste då det är en fin sula från Vibram.

Altra Lone Peak 6

Altra Lone Peak 6 0 i drop och mycket bred tåbox. För den som inte är så traditionell och söker nya upplevelser.

 

Köp trailskor med dämpning här: