Lampor för Enduro och skoter

Här kommer tips och köpguide för dig som letar efter pannlampa eller lampa till enduro, cross, skoter eller ATV.

Led vinner mark mot Xenonlamporna. Priset är kanske något högre men ofta så kan man få till ett pannnlampspaket som blir mycket mer mångsidigt. Det går att använda vid annan träning eller i jobbet.

När det gäller lampor för enduro, cross, skoter eller ATV så finns det två vägar att gå när det gäller strömförsörjning. Drivas med batteri eller med 12V från fordonet. Vårt tips är att välja en lampa som har det som behövs för att kunna göra det valet senare. Lampor från Lumonite, Ledx och M Tiger sport har alla möjlighet att med rätt tillbehör drivas från 12V-batteriet och kan självklart drivas med eget batteri.

Val av lampa? Det är faktiskt bara två faktorer att tänka på när du köper lampa från oss. Vilken prisklass har du tänkt dig och hur gillar DU ljusbilden som lampan ger.

När det gäller prisklass så innefattar det även hur många lampor du önskar. Vill du ha en på hjälmen, 2 lampor på hjälmen, två på hjälmen och en på cykeln eller fordonet. Du väljer.

Ljusbilden får du bäst koll på genom att lysa i mörkret med lamporna och själv uppleva ljuset.

Vi har lampor av de flesta fabrikat för test hos oss i butiken. Så bor du i Göteborgsområdet eller i västra Götaland kom förbi och prata med oss eller låna en lampa.

Vi har gjort några val åt dig, som du får på köpet då du köper lampa från oss:

  • Ljusstyrkan bibehålls efter 15 min. (Billigare lampor tappar drastistiskt i effekt när de blir varma)
  • Ljusbilden är bra (Vår grund är i orientering med stora krav på att upptäcka detaljer på natten det borgar för att ljusbil är bra)
  • Reservdelar och service. Vi känner leverantörerna väl och de har representation i Sverige. Vi kan alltid få fram reservdelar.

Våra mest populära lampor i denna kategori är Ledx Cobra och M Tiger Sport Superion. Du hittar länkat till dem nedan i utförande för montage på hjälm.

LEDX

M Tiger Sport

M Tigers lampor finns för test i vår butik. Läs mer här.