Icebug ny kollektion 2020 hos SM Sport

Äntligen har vi fått en ny kollektion löparskor från Icebug för 2020 säsongen. I Icebugs erbjudanden finns förbättrade modellen av Icebug Acceleritas 8 och Icebug Spirit 8. Efter ett års frånvaro återvänder den ikoniska Zeal 5 modellen.

Icebug Acceleritas 8 RB9X med gummidobb ger löparna jättelätta skor som erbjuder hög löpkänsla. Allt tack vare en luftig och följsam överdel i bluesign®-certifierad polyestermesh och låg profil vilken simulerar fotens naturliga rörelsemönster. Trots den lätta designen skyddar Acceleritas perfekt mot våta underlag och vassa stenar i underlaget. 

Icebug Spirit 8 med metalldubb är en bra såväl för amatörer och proffsen inom orientering. Den nya modellen har rymligare tåbox för att öka komforten och hjälpa foten att bättre följa sitt naturliga rörelsemönster.

Icebug Spirit 8 är jättelätt med låg våtvikt tack vare användning av hållbara material i skotillverkning.

Zeal 5 som återvänder efter ett års frånvaro finns nu i två versioner: Zeal 5 RB9X med gummidobb och Zeal 5 OLX med metalldubb.  Zeal 5 RB9X garanterar bra väggreppe på både våta och torra underlag. Zeal 5 mellansulas form bidrar också till att ge dig extra skydd under foten i stökig terräng.  Zeal OLX har en utmärkt grepp med 16 fasta ståldubbar av karbidstål. OLX erbjuder en bra balans mellan vridstyvhet och dämpning. I båda modellen finns ett speciellt skydd för att främre delen av foten. 

Alla Icebug 2020 modellen är klimatpositiva och vad utmärker dem på marknaden är:

  • Överdel i bluesign®-certifierad polyester, tillverkad av 100% återvunnen PET
  • Lining i bluesign®-certifierad polyester, tillverkad av 100% återvunnen PET och färgad med solution dye-teknik
  • Innersula av lättvikts-EVA och 20% Bloom Foam, med lining av bluesign®-certifierat polyestertyg färgat med solution dye-teknik

Icebug-erbjudandet tillgängligt i SM Sport-butiken riktar sig till orienterare, traillöparen, OCR och de som tävlar i swimrun.