Icebug Capra och Icebug Horizon

Vi har fått in två nyheter från Icebug. Icebug Capra och Icebug Horizon. Två skor som vid en första anblick ser liknande ut men skiljer sig mycket åt.

Icebug Capra

Icebug Capra är utvecklad tillsammans med Tove Alexandersson. Syftet med skon är att springa långa krävande lopp som tex skyrunning. Men de passar såklart att springa all form av trail i.

Skons sula är mycket tekniskt uppbyggd och innehåller en hel del spännande teknik. Det finns en “kickplate” i sulans mitt. Syftet med kickplate är att dels ge fart framåt åt dels skydda mot hårda stenar under fotens mitt. I sulans framdel finns en “rock shield” som även den skyddar mot genomslag och dessutom fördelar trycket ut över framfoten. Det är skönt vid längre lopp.

Icebug Capra herr design
Icebug Capra herr
Icebug Capra dam

Yttersulans mönster är genomtänkt så det inte fastnar lera eller sten. Materielet är såklart RB9X som i Spirit och Zeal vilket borgar för ett superbt våtgrepp.

Icebug Capra yttersula - Yttersulans mönster är genomtänkt så det inte fastnar lera eller sten. Materielet är såklart RB9X

I övrigt så är skon medium dämpad och har 7 mm drop.

Icebug Horizon

Icebug Horizon har vi valt att ta in då det är en sko för de som löper stigar, motionspår och begränsat “off road”. I Horizon får man då en sko som är fullt dämpad, 7 mm drop och har ett bra grepp. Även i Horizon så är det RB9X-gummi så fästet är grymt.

Icebug Horizon Dam
Icebug Horizon Herr

Vem ska köpa Horizon? Det finns många: Orienterare som vill ha en mängdträningssko för löpturer på elljusspår, de som vill börja med traillöpning eller om du går mycket i skog och mark. Helt enkelt är Horizon mångsidig och mycket för pengarna.

Köp Icebug Capra elle Horizon