Icebug Capra och Icebug Horizon

Vi har fÄtt in tvÄ nyheter frÄn Icebug. Icebug Capra och Icebug Horizon. TvÄ skor som vid en första anblick ser liknande ut men skiljer sig mycket Ät.

Icebug Capra

Icebug Capra Àr utvecklad tillsammans med Tove Alexandersson. Syftet med skon Àr att springa lÄnga krÀvande lopp som tex skyrunning. Men de passar sÄklart att springa all form av trail i.

Skons sula Ă€r mycket tekniskt uppbyggd och innehĂ„ller en hel del spĂ€nnande teknik. Det finns en ”kickplate” i sulans mitt. Syftet med kickplate Ă€r att dels ge fart framĂ„t Ă„t dels skydda mot hĂ„rda stenar under fotens mitt. I sulans framdel finns en ”rock shield” som Ă€ven den skyddar mot genomslag och dessutom fördelar trycket ut över framfoten. Det Ă€r skönt vid lĂ€ngre lopp.

Icebug Capra herr design
Icebug Capra herr
Icebug Capra dam

Yttersulans mönster Àr genomtÀnkt sÄ det inte fastnar lera eller sten. Materielet Àr sÄklart RB9X som i Spirit och Zeal vilket borgar för ett superbt vÄtgrepp.

Icebug Capra yttersula - Yttersulans mönster Àr genomtÀnkt sÄ det inte fastnar lera eller sten. Materielet Àr sÄklart RB9X

I övrigt sÄ Àr skon medium dÀmpad och har 7 mm drop.

Icebug Horizon

Icebug Horizon har vi valt att ta in dĂ„ det Ă€r en sko för de som löper stigar, motionspĂ„r och begrĂ€nsat ”off road”. I Horizon fĂ„r man dĂ„ en sko som Ă€r fullt dĂ€mpad, 7 mm drop och har ett bra grepp. Även i Horizon sĂ„ Ă€r det RB9X-gummi sĂ„ fĂ€stet Ă€r grymt.

Icebug Horizon Dam
Icebug Horizon Herr

Vem ska köpa Horizon? Det finns mÄnga: Orienterare som vill ha en mÀngdtrÀningssko för löpturer pÄ elljusspÄr, de som vill börja med traillöpning eller om du gÄr mycket i skog och mark. Helt enkelt Àr Horizon mÄngsidig och mycket för pengarna.

Köp Icebug Capra elle Horizon