2019 års nyheter från VJ

VJ Shoes brukar inte göra så många uppdateringar. Men i år slog de till med ny Falcon, Integrator och integrator high. Dessutom en helt ny sko i VJ MAXx och en liten uppdatering av Irock till Irock 3.

VJ Falcon 6

Falcon 2019 en bred sko värdig att tävla i.

Detta är en helt uppdaterad sko. Vikten har gått från xx till xx för en UK9 (Siffror kommer strax…) Sulan har blivit bredare. Sulan delas med Integratorn som den alltid har gjort men då sulbasen är bredare så passar den nu för första gången bra till Falcons breda läst utan att bli vinglig. Dessutom så har dubben flyttats något för att inte kännas lika mycket under fotsulan och en dubb från bakfoten har flyttats fram så att det finns två ”stockdubbar” för att få ett stadigare grepp på två punkter då man kliver på stockar. Se nedan för skillnad i dubbplacering:

Nya sulan till Integrator och Falcon
Gamla sulan med endast en stockdubb

Utöver att sulbasen är bredare har även Falcon tajtats till i hälgreppet. Från att ha varit som en båt har nu skon blivit sportigare med bra hälgrepp och bredd längre fram. Vi tror att det för första gången finns en sko värdig att tävla i från VJ som passar de med de bredaste fötterna.

VJ Integrator 18 och Integrator high 5

Förändringar i sulan enligt beskrivningen ovan. Andra ändringar är att skon har fått en lägre profil. Det ser ut som att man är några millimeter närmare marken. Dessutom så är skyddet runt framfoten skuret på ett nytt sätt för att få en mer följsam känsla. Vi tror att Integrator kommer att fortsätta vara storsäljaren vad gäller dubbade orienteringsskor. Vikten har gått från xx till xx för en UK9 (Siffror kommer strax…)

Nya slimmade Integrator från VJ
Nya Integrator high

Integrator high har även den blivit mer slimmad och fått den nya sulan. Gällande övrig funktion på fotledsskyddet så är förändringen ganska liten. Vi återkommer med viktskillnader inom kort.

 

Irock 3

Först ut är VJ Irock 3. VJ Irock 2 har varit en succé både inom orientering, OCR och Swimrun. Och när en sko varit så bra så gäller det att göra små ändringar. VJ har gjort några justeringar.

  1. Fitlock som är mer slimmad för att inte fastna i terrängen
  2. Nya skosnören som inte ska gå upp lika lätt
  3. En starkare förstärkning runt tårna för att skydda bättre

Irock 2 och Irock 3 kommer att finnas parallellt under ett tag. Men Irock 2 kommer att fasas ut under året.

VJ MAXx

Detta är vad vi tycker den optimala mängdträningsskon för för stiglöpning eller kanske för längre lopp likt Ultravasan. För lite mer tekniska stigar så känns det som att dämpningen gör att man kommer för högt upp och i lerig terräng är dubbarna för korta. Men för många pass där det är mycket stig/väg/klippor är detta en fin sko. Fästet på hällar är såklart bra med samma betylgummi som i Irock.