X-talon 210 och X-talon 230 kommer att ge VJ Irock 2 en match?

Vi har nu två nyheter i butiken som vi kommer att satsa hårt på inför 2018. Det är Xtalon 210 och X-talon 230.

Mönstret på sulan är samma som på X-talon 212 som i många år visat sig vara riktigt bra. Men gummit är uppdaterat och heter STICKY GRIP och ska nu riktigt kunna konkurrera med VJs Irock2.

X-talon 210 Swimrun, OCR, lättare trail och Sprintorientering

Om vi börjar med 210 så är detta en uppföljare till X-talon 190. Denna sko kommer att vara årets mest intressanta sko för Swimrun och för OCR. Detta pga:

  • blir marginellt tyngre då den är blöt, de övre materialen, hälkappan och tungan är båda icke vattenabsorberande.
  • Fästet med nya Sticky grip
  • Ovansidans mesh kommer att släppa igenom vatten effektivt. Att skon sedan är mycket lätt är ju också ett rejält plus.

X-talon 210 kommer även vara riktigt bra för sprintorientering. Eller är det så att du bara vill flyga fram i lättare terräng så kommer X-talon 210 vara underbar. Varför vi inte i första hand rekommenderar denna sko för orientering är att ovandelens mesh inte är tillräckligt beständigt mot allt som en orienterare stöter på i skogen.

X-talon 230, orientering och löpning i skog

X-talon 230 är en uppgraderad variant av X-talon 212. X-talon 212 finns fortsatt i sortimentet men kommer att kallas X-talon 212 Classic och kommer inte att ha det nya Sticky Grip.

Förbättringarna på X-talon 230 är flera med de som är viktigast är såklart

  • Sticky Grip som tidigare nämnts
  • Sulan har fått en META-PLATE. Denna platta är till för att skydda foten mot hårda stenar och liknande.

Men 230 har ju blivit några gram tyngre mot 212? Det försvarar Inov-8 med att de har byggt upp ovandelen i ett nytt material som ät ”helgjutet” och därför kommer skon inte att suga upp lika mycket vatten. Så våtvikten är lägre än på X-talon 230 än X-talon 212.

Summerat

Vi tror, utan att ha hunnit prova skorna i terrängen, att X-talon 210 och X-talon 230 kommer att bli två av 2018s bästa nyheter. Och på frågan om de kommer ge Irock 2 en match så är svaret troligen ja. Irock 2 är troligen den sko som är mest allround men vill man ha en mer utpräglad sko för en specifik uppgift så är en av de nya X-talon ett spännande val.